Na Wrocławczyka nie tylko dostaniecie wszystkie nasze wypieki, zjecie tu śniadanie i poczujecie pracę piekarni, która działa tuż za szybą. W śniadaniach, tak jak w chlebie - stawiamy na prostotę, jakość i produkt, będziemy łapać sezonowe dobro i zamykać je w miłych początkach dnia na Waszych talerzach.
Krótka karta z naszymi ulubionymi pozycjami, w której nie zabraknie wiejskich jaj, sezonowych warzyw, owoców i oczywiście pieczywa, które będzie królować w wielu połączeniach. Stawiamy na produkt, a więc nie zabraknie wsparcia naszych regionalnych rzemieślników, by móc celebrować Wrocław w naszym stylu.
Nasze pieczywo powstaje na naturalnym zakwasie, który jest niczym innym jak mąką z dzikimi drożdżami i bakteriami kwasu mlekowego - naturalnymi probiotykami. Dzięki zakwasowi pieczywo nabiera nowych, korzystnych dla zdrowia właściwości.
Nasze pszenne Grażyny, Haliny, żytnie Ryśki, czy orkiszowy Zdzich polecają się na śniadanie :)